Binomul hazliu

Este o zi frumoasă de vară. Prin ferestrele deschise au intrat razele blânde și strălucitoare ale soarelui. Acestea îmi mângâie pielea mea neagră și rigidă și îmi amintesc de acea zi în care m-am întâlnit cu ea. Eliza, cea mai frumoasă și mai fidelă prietenă. Parcă numai ieri ne-am văzut pentru prima oară.

Stăteam plictisindu-mă în mall, căutând cu ochii mei mari și plini de culoare ceva interesant de făcut, când a intrat Eliza. Când am văzut-o mi-am dorit să ne cunoaștem și să fim prieteni. Dar ea nu se uita la mine. Parcă eram invizibil. Mă simțeam singur și părăsit.

Deodată, cineva micuț s-a așezat pe umărul meu. Mă simțeam inconfortabil. Însă ochii strălucitori și negri ai acestei ființe păreau să spună: ”Te voi ajuta!”. Și așa s-a întâmplat! Micuța ființă i-a atras atenția Elizei, iar aceasta s-a uitat la mine. A fost dragoste la prima vedere și m-a luat cu ea acasă.

De atunci, am un loc special în casa Elizei. În fiecare zi, de când mă trezesc din somnul de frumusețe până când mă pun din nou în patul meu confortabil făcut din lemn alb, stau între cărțile ei. La micul dejun mă hrănesc cu bucate alese, pline de înțelepciune, de care ar fi invidios chiar și înțeleptul Solomon. La prânz mă alimentez din bucătăria națiunilor, iar la cină mă delectez cu delicii de pe alte meleaguri puse-mpreună în câteva clipe. Astfel că seara o-ntâmpin pe Eliza cu o față strălucitoare și plină de culoare.

Din acea zi, când ne-am întâlnit în magazinul preferat al amândorora, eu și Eliza suntem cei mai buni prieteni. Ea s-a-ndrăgostit de mine și eu de ea. Cine s-ar fi gândit că cineva atât de mic îmi va schimba viața? Însă sunt sigur că Eliza nu a fost atrasă în acea zi frumoasă doar de mica ființă ci și de aspectul meu arătos.

Publicitate

4 gânduri despre ”Binomul hazliu

  1. Gabriela zice:

    Interesant titlu si foarte captivanta povestea.Poate o sa-i spulber putin din farmec,dar imi poti spune pe ce anume s-a asezat micuta fiinta negricioasa?Era un creion?Era un stilou?

    • Anastasia Mierluț zice:

      Mă bucur tare mult că te-a captivat povestea! Pe ce s-a așezat micuța ființă negricioasă…? Am crezut că indiciul cu magazinul de electronice este cam prea evident, dar mă bucur că nu este chiar așa de vizibil. Povestea nu este nici despre un stilou sau un creion, ci despre un computer. Interesantă descoperire, nu ?! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s