O zi de vară aurie

Vara… Mult așteptata vară, anotimpul preferat al copiilor, a sosit cu repeziciune pe aripile vântului aducând cu ea vacanța cea mult așteptată de elevi. Întreaga natură se îmbracă în strai de sărbătoare de culorile verde și Varaauriu. Prin pădure, copacii sunt atât de frumoși în hainele lor verzi, iar rândunele îi încântă cu melodiile lor atât de frumoase. Grânele aurii se leagănă în ritmul muzicii cântate de păsări arătând ca aurul în lumina soarelui. Cerul albastru și senin ca lacrima anunță o zi frumoasă și plină de căldură, fără nici un nor care să umbrească frumusețea acestei zile, iar auriul glob de vară trimite raze jucăușe spre pământ, mângâindu-l cu blândețe. Una dintre raze a bătut sfios la poarta zilei care urma să vină și astfel prima zi de vară se-mbracă cu strălucirea soarelui dimineții și se înfățișează lumii.

Mănunchi de raze împletite care se revarsă peste întreaga fire, a trezit fiecare om din visele dulci ale somnului și i-a mângâiat cu blândețe fața adormită. Grânele aurite scăldate în lumina soarelui îi îndeamnă pe cei mai mari să se ducă pe câmp să le secere; iar copiii dau năvală pe porțile școlii îndreptându-se spre râul cel răcoros, locul lor preferat pe timp de vară.

Mulțimi de copii se află la râu gata să se distreze. Apa pare o jucărie în mâinile lor și stropi mari de apă zboară prin văzduh udându-le fața veselă și arsă de soare. Veselia lor nu are margini. Înoată și se joacă cu apa, nepăsându-le de peștii care încearcă să-și facă loc printre picioarele lor. Câțiva băieți mai mari și-au improvizat niște undițe din crengile găsite pe jos, dar se pare că nu vor reuși să prindă nimic din cauza gălăgiei și veseliei celorlalți copii care nu mai încetează cu joaca.

La câmp nu e tot atâta veselie. Aici fiecare muncește, ajutându-i pe ceilalți. Bărbații, cu coasa în mână, seceră grânele cele aurii ca niște lăcuste lacome care mănâncă iarba. Femeile, în schimb, fac de mâncare. Au strâns lemne, au făcut un foc minunat și au pus deasupra ceaunul unde se face mâncarea pentru muncitorii cei harnici. Copiii mai mici, care nu au putut merge la scăldat cu ceilalți deoarece sunt prea mici, se țin strâns de fusta mamei lor și încearcă să-și găsească și ei ceva de făcut.

Apus de soareSoarele nemilos s-a lăsat și el mai moale spre seară și s-a ascuns în spatele munților bătrâni și cărunți,  devenind sângeriu și pregătit să se ducă în pat pentru somnul de frumusețe până mâine când va trebui să încălzească pământul cu razele lui strălucitoare. Noaptea își lasă aripile negre pline de luminițe de argint peste lume și astfel s-a scurs o zi minunată din vara cea aurie. 🙂

Publicitate

4 gânduri despre ”O zi de vară aurie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s