Hobbitul: O călătorie neaşteptată

Hobbitul: O călătorie neaşteptată de J.R.R. Tolkien este povestea despre cum un Baggins a avut o aventură  şi s-a trezit că face şi zice lucruri cu totul şi cu totul neaşteptate… Bilbo Baggins este un hobbit care se bucură de o viaţă confortabilă, lipsită de mari ambiţii, şi care arareori face drumuri mai lungi decât cele până în cămara lui. Viaţa lui calma este deranjată de apariţia vrăjitorului Gandalf şi a treisprezece gnomi. Aceştia vor să-l ia cu ei într-o aventură „într-acolo şi din nou înapoi”, căci au un plan cum să fure comoara lui Smaug, un dragon uriaş şi extrem de periculos.

„Hobbitul acesta, pe nume Baggins, era un hobbit foarte înstărit. Bagginşii se statorniciseră pe meleagurile din preajma Măgurii de nici nu se mai ştia când, iar lumea îi socotea drept un neam foarte respectabil, nu numai pentru că erau bogaţi – cei mai mulţi dintre ei -, ci pentru că niciodată nu avuseseră vreo aventură în viaţa lor şi nimic din ce făceau nu surprindea: ştiai dinainte ce va răspunde un Baggins la indiferent ce întrebare, încât nici nu te mai osteneai să-l întrebi ceva.

În cele ce urmează, se povesteşte despre cum a avut un Baggins o aventură şi despre cum s-a pomenit făcând şi spunând lucruri cu totul neaşteptate. Şi-o fi pierdut el mai apoi respectul megieşilor, în schimb s-a ales… ei bine, veţi vedea dacă, până la urmă, s-a ales cu ceva.”

J.R.R. Tolkien s-a născut la data de 3 ianuarie 1892 în Bloemfontein. După ce a luptat în Primul Război Mondial, Tolkien şi-a început cariera academică, fiind considerat drept unul dintre cei mai renumiţi filologi. În întreaga lume, Tolkien este cunoscut ca fiind creatorul Pământului de Mijloc şi autorul unor opere fantasy de excepţie precum Hobbitul, Stăpânul Inelelor, Silmarillion. Cărţile sale au fost traduse în peste 40 de limbi şi vândute în zeci de milioane de exemplare. J.R.R. Tolkien a murit în 1973 la vârsta de 81 de ani.

Hobbitul

Acum, cartea are o ecranizare de excepţie! Vă las pe voi să descoperiţi frumuseţea cărţii şi a ecranizării acesteia!  „O capodoperă fară cusur!” The Times 🙂

Publicitate

2 gânduri despre ”Hobbitul: O călătorie neaşteptată

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s