Comoara căpitanului Rich – capitolul II

 Capitolul II: Gașca lui Billy

 Băieții ascultă cu sufletul la gură povestea lui Billy. Fiecare cuvânt al lui îi amețește, îi face să se simtă într-un vis. Iar când băiatul a ajuns cu povestea la hartă, la hârtia din mâna lui Jim, băieții erau cu totul dedicați istorisirii. Își imaginează că sunt Jim și în mâinile lor se află harta, cea mai de valoare hârtie a lumii. Deja în fața lor apare comoara căpitanului Rich pusă într-un cufăr, doldora de bani, diamante, coroane și pietre prețioase.

Deodată, o voce subțire, dar hotărâtă de fată, îi trezi din visare spunând:

– Nu cred o iotă din povestea ta, Billy! E cea mai mare minciună pe care-am auzit-o vreodată!

Billy, băiatul căruia îi fusese adresată insulta, se ridică furios din mijlocul băieților și se-apropie de fată zicând:

– Așadar, nu vrei să crezi povestea?! Cine ești tu, Lilly Sawyer, să îndrăznești să sfidezi povestea unui asemenea căpitan, căpitanul Rich? Cum îndrăznești? Cine ești tu să îndrăznești să ignori existența comorii căpitanului? Știi ce ți-ar face acesta daca te-ar auzi spunând această minciună gogonată?! Nu vrei să știi ce ți-ar face! E prea crud pentru tine, prea scârbos de-ți întoarce stomacul pe dos!

Dar înainte ca fata să poată răspunde, Billy continuă:

– Te-ar pune să te arunci de pe scândură în mare, să fii hrana pentru rechini. După ce ai fost ronțăită un pic de aceștia, căpitanul Rich te-ar readuce pe vas și-ți va tăia chiar el capul de două ori! De două ori, băieți!

Băieții se trag înapoi înspăimântați. Să-i taie capul de două ori? Era mult prea crud pentru o fată! Mult prea crud, și mai ales scârbos, pentru ei. Fiecare închise ochii cu groază pentru a nu-și putea imagina acea scenă.

– Vi-e frică, golanilor? întrebă răspicat, luând atitudinea unui căpitan de pirați. N-aveți atâta curaj cât un purice?! Atunci, toți veți fi aruncați de pe scândură, pe rând, în mare pentru a fi hrană pentru rechini! După ce ați fost ronțăiți bine de fiarele mării, vă voi readuce pe vas și vă voi tăia capul eu însumi, fiecăruia dintre voi, dar nu de două ori, ci de zece ori! De zece ori, băieți!

Băieții s-au înspăimântat. Își pipăie trupul să vadă dacă mai sunt întregi și suflă ușurați văzând că totul este intact. Dar… capul? Este pe umeri? Își pipăie cu groază capetele. Și ele sunt intacte, fără nici o zgârietură.

– Noi… noi suntem curajoși, Billy! spun băieții în cor.

– Bine, băieții, spune Billy mai liniștit. Atunci, veți putea asculta povestea căpitanului Rich!

– Da, da, spune-ne-o! au spus băieții în cor.

– Căpitanul Rich a fost unul dintre cei mai bogați și mai cinstiți pirați din lume. Se spune că niciodată nu a omorât vre-un om.

– Atunci cum m-ar fi omorât pe mine? spuse indignată Lilly.

– Căpitanul Rich era un om drept, domnișoară, așa că nu îi plăceau mincinoșii, mai ales fetele mincinoase ca tine. spuse Billy cu superioritate. Îi pedepsea cu moartea, Dar e bine că niciodată nu a fost nevoit să o facă, altfel ar fi înfăptuit un mare păcat, dragul de el. Acum să mă întorc la povestea întreruptă, spuse băiatul uitându-se urât la Lilly.

– Căpitanul nu a omorât pe nimeni niciodată, nici el și nici echipajul lui. Îi punea pe prizonieri pe o barcă, cu provizii și cât mai aproape de o bucată de pământ.

Dar Rich a fost și un pirat foarte pretențios. Jefuia doar corăbii care transportau lucruri prețioase și de aceea a fost așa bogat. Însă se spune că niciodată nu și-a cheltuit prea mult din avere, doar o mică parte. Cât i-a mai rămas din ea a îngropat-o pe-o insulă, pe insula Izerviac, unde poate se afla și astăzi neatinsă, așteptându-ne pe noi, gașca lui Billy, să o descoperim!

Băieți se uită la el înmărmuriți.

– Wow, Billy! Ești un povestitor foarte bun! spuse Potter.

Se înserase. Noaptea lasă peste lume o manta prăfuită plina de luminițe argintii. Luna se înălțase rece pe cerul întunecat.

– Se pare că trebuie să mergem acasă, băieți! spuse Billy îndurerat.

Băieții erau posomorâți. Vor să mai stea!

– Dar ne întâlnim și mâine, gașcă, să vă mai povestesc despre căpitanul Rich și comoara lui.

Băieții pleacă spre casă mai fericiți, cu speranța că mâine vor fi pirați din nou.

Billy plecă ultimul de pe pajiște. Merge încet spre casă, gândindu-se la gașca lui.

Gașca lui Billy… Primul care face parte din ea este, bineînțeles, el, căpitanul găștii de pirați în devenire. Billy, un băiețel de 10 ani, cu părul bălai și creț si cu ochi albaștri, visători. Este îndrăgostit de pirați și visează ca într-o zi să descopere comoara căpitanului Rich, despre care le tot povestește băieților. Al doilea este Potter, un băiețel de 11 ani, înalt, cu părul roșcat, ochi căprui și cu niște pistrui pe față. Este un băiat curajos, căruia îi place aventura. Al treilea este Jonny, un băiat scund de 10 ani, cu părul brunet creț și cu ochii verzi. Un băiat foarte energic, care este îndrăgostit de pirați la fel ca și Billy. Ultimul este Robbie, un băiețel gras de 9 ani, cu părul negru și ochi căprui. El visează să de vină pirat într-o bună zi. Billy este cel mai citit din gașcă. De aceea el este șeful.

Billy a ajuns acasă. Se pune în pat și începe să se gândească la pirați. Somnul îl fură și îi curmă gândurile, trimițându-l în lumea viselor, în lumea în care căpitanul Rich și comoara lui sunt reali.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s