Cititul…

Generaţia din ziua de azi este controlată de tehnologie. Cititul aproape că a rămas istorie şi cărţile sunt pur şi simplu demodate. Însă în mijlocul unei lumi controlate de calculatoare, telefoane şi maşini, sunt şi câteva excepţii de copii cărora le place să citească. Şi eu mă încadrez între acele excepţii şi cei cărora nu le place să citească, acesta este articolul adresat lor.

De fiecare când deschid o carte şi încep să citesc, simt că descopăr o nouă lume, pe care încep să o explorez pentru a şti cât mai multe despre ea. O lume în care totul este posibil, orice se poate întâmpla şi poţi face tot ce îţi doreşti.

Cititul pentru mine este de fiecare dată o nouă aventură a imaginaţiei şi a imposibilului, dar şi nouă posibilitate de a afla mai multe despre lumea mea pe care mi-o imaginez cu fiecare carte citită. Fiecare poveste şi roman pe care îl citesc mă ajută să mă relaxez şi să fac o pauză de la lumea reală. Dar cititul, nu este o obligaţie pentru şcoală sau pentru a ne mulţumi părinţii, este o pasiune, devine o pasiune pentru cititor. Într-o carte poţi trăi aventuri pe care ai visat întotdeauna să le trăieşti, dar nu ai avut ocazia sau posibilitatea, şi poţi ajunge să retrăieşti trecutul, pe care nu ai ocazia să  îl trăieşti decât citind.

Când citeşti simţi că zbori acolo unde doar gândul poate să ajungă şi să vizualizezi în mintea ta locuri unde poate nu vei ajunge niciodată. Fiecare carte şi fiecare roman încearcă să te ducă în propria sa lume, pe care o crează cu ajutorul imaginaţiei tale, unde ai parte de aventuri şi experienţe surprinzătoare, de neuitat.

Cititul este singurul lucru te poate face să înţelegi cât de mică este lumea în care trăieşti, faţă de lumea în  care poţi să te transpui. Încearcă şi nu vei fi dezamăgit şi în plus îţi ve mulţumi părinţii, văzând că citeşti singur. Vei trăi clipe de neuitat citind, aşa că de fiecare dată când ai o carte în mână, nu pierde ocazia şi citeşte-o.

P.S.:Vă recomand cărţile scrise de Alexandre Dumas şi Karl May, autorii mei preferaţi. Abia aştept să aud părerea voastră despre acest articol.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s