Copacul Vieții

Este dimineață și primele raze de soare mângâie cu blândețe fețele adormite ale oamenilor din cetatea Golden Sun. O, cetatea Golden Sun! Cea mai falnică, mai frumoasă și mai măreață dintre cetăți. Locul unde toate casele și palatele sunt făcute numai și numai din aur curat și diamante. Soarele nu apune niciodată în această țară a bogăției și razele lui lucitoare o fac să arate ca o stea strălucitoare în mijlocul pustietății. Însă cel mai de preț lucru al oamenilor din cetatea Golden Sun nu sunt aurul și diamantele, resurse de care nu duc de loc lipsă. Nu, comoara lor cea mai de preț este mărețul și minunatul Copac al Vieții. Acest copac își are locul de mii de ani în grădina palatului Smarald și el este darul Celor Trei pentru a-i proteja în viață. Copacul Vieții reprezintă viața și el este ocrotitorul oamenilor din cetate, cel care îi inspiră în căutarea după înțelepciune. Și astfel viața oamenilor din cetatea Golden Sun este perfectă, fără nicio grijă și plină numai de lucruri frumoase. Până când a sosit acea zi îngrozitoare care îi va trezi pe toți oamenii la realitate.

Este ziua de 26 iunie. Astăzi se împlinesc treisprezece mii de ani de când Copacul Vieții a fost plantat de către omul care a pus temeliile acestei cetăți pe nume Sonny Golden. Întreaga cetate este fericită de această mare sărbătoare deoarece regele și regina vor ține o mare petrecere în palatul Smarald, care va dura 7 zile și 7 nopți și toată lumea va fi invitată, de la mic la mare. Cu toții se înfățișează la palat și acum petrecerea poate începe. Vinul curge în valuri ca niște râuri de ape, bucate alese din belșug continuă să fie servite tuturor, veselia nu mai are limite și râsetele oamenilor se aud în fiecare colțișor al cetății. Deodată, pe poarta principală se ivește o ceată de oameni necunoscuți. Aceștia se apropie, ca o panteră care stă la pândă, de Copacul Vieții. În liniște și fără zgomot, ei încep să taie copacul și în câteva minute se fac nevăzuți lăsând în urma lor doar un ciot în amintirea a ceea ce a fost odată cea mai de preț comoară a cetății.

Însă cititorii se vor întreba cum a început povestea cetății Golden Sun. Ei bine, nu îi voi lăsa în neștiință și le voi spune.

Era o zi călduroasă de iunie. Limbi de foc mușcau pământul fără milă. Familia Golden își începuse călătoria acum două luni și încă nu își găsiseră un loc unde să își întemeieze cetatea. Se săturaseră de drumurile pline de praf și de căldura dogoritoare care îi epuiza. Erau la capătul puterilor când deodată, în fața lor, a apărut o lumină orbitoare și aceasta luă forma unei ființe neasemuit de frumoasă. Ființa, spre surprinderea lor, se apropie de ei și spuse:

– Sonny și Mary Golden, Cei Trei au un plan special cu privire la voi! Luați această sămânță și plantați-o în pământul care se află în fața voastră. Copacul care va crește din ea să fie darul Celor Trei pentru voi și el să vă ocrotească întotdeauna. Însă ia aminte, Sonny Golden, la aceste cuvinte pe care le voi rosti acum! Când copacul va fi tăiat sau limbi de foc îl vor preface în scrum, să știi că cetatea ta va pieri și o altă cetate, cum nu am mai fost și nici nu va mai fi alta ca ea, mai mare și mai falnică, se va înălța în loc!

Apoi, ființa acea minunată a dispărut. În fața familiei Golden se întindea o vale atât de frumoasă și de însorită. Sonny a plantat acolo sămânța primită și lângă ea și-a construit o căsuță din lemn pentru el și soția lui.

Și sămânța, îngrijită de familia Golden, a început să crească și curând a ajuns un copac mare și impunător. Frunzele lui parcă erau făcute din mătase verde și erau atât de fine și de minunate. Un copac mai frumos nu văzuseră niciodată nici Sonny și nici Mary. Și copacul a continuat să crească în măreție și în frumusețe.

Într-o zi, familia Golden au făcut o plimbare prin munții din apropierea văii în care locuiau. Au tot urcat și pe la mijlocul urcușului au găsit o peșteră. Au intrat în ea, dar s-au oprit la intrare, uimiți. Peștera era de o splendoare nemaivăzută deoarece era făcută numai și numai din aur și diamante. Tot urcând, au găsit mai multe peșteri de acest fel. Au luat într-un sac câteva diamante și aur și și-au acoperit casa cu acestea.

Anii au trecut și familia Golden s-a lărgit. Copiii lor aveau copii și copii copiilor lor aveau copii. Bătrânul Sonny se bucura văzându-și cetatea crescând în mărime și frumusețe. Însă într-o zi, viața din el s-a stins ca o lumânare. Înainte să moară, și-a sfătuit copii astfel:

– Aveți mare grijă de Copacul Vieți pentru ca cetatea aceasta să nu-și găsească sfârșitul și să dăinuiască în veci! Sfătuiți și generațiile viitoare să facă la fel!

Și astfel, anii și deceniile au trecut și noi generații își făceau simțită prezența în cetatea Golden Sun, cum a fost numită după moartea bătrânului Sonny Golden. Și cetatea creștea tot mai mult în măreție și frumusețe fiind condusă de regi înțelepți și pricepuți și Copacul Vieții îi ocrotea în continuare.

Și ajungem în prezent, când ceata de necunoscuți au tăiat Copacul Vieții și au lăsat în urmă un ciot a celui ce a fost odată cel mai măreț dintre copacii din cetatea Golden Sun.

Un grup de tineri, cam plictisiți de petrecere, se hotărăsc să facă o plimbare prin grădina palatului. Însă în câteva minute se întorc în sala balului cu ochii roșii. Și curând întreaga cetate se află în grădină jelind dispariția Copacului Vieții. Regele este foarte îngrijorat.

– Dragii mei consilieri, cu toții știm că prezicerea este că atunci când Copacul Vieții va pieri și cetatea noastră își va găsi sfârșitul, o alta mai măreață se va înălța! Ce vom face de-acum înainte? Ce se va-ntâmpla cu noi?

Și jalea umplu valea și munții. Plânsetele oamenilor se aud în fiecare colțișor al cetății și ajung până la cer umplându-l de tristețe. Soarele trist nu își mai arată fața și se ascunde în spatele norilor negri, care plângeau și ei pentru Copacul Vieții.

Într-o zi mai însorită, în care soarele îndrăzni să se arate, un călător străin își făcu apariția în cetate. Văzând toți oamenii cu ochii roșii, cu fața trasă și plângând, îi întrebă de ce sunt triști. Și aceștia îi povestiră oful ce le apăsa sufletul.

– Și acum, nu mai avem nici Copacul Vieții și nici cetatea noastră care e sortită ruinei, încheiară oamenii. Ce se va întâmpla cu noi acum?

– Cred că am văzut copacul de care îmi povestiți. Acum a devenit cu adevărat simbolul vieții, dar nu al vieții de-aici de pe pământ, ci cea veșnică.

– Ce vrei să spui? au întrebat oamenii cetății.

– Într-o zi, oamenii din cetatea mea, cetatea Silver Sinn, au adus dintr-o altă cetate, un copac foarte frumos și puternic, cu frunze ca de mătase și atât de fine!

– Copacul Vieții! au strigat revoltați oamenii din cetatea Golden Sun.

– Se poate. Și din el, m-au pus pe mine să fac o cruce pentru răstignirea unui om zis Regele Iudeilor. Și acum 4 zile a fost răstignit împreună cu doi dintre cei mai răi criminali și a murit. Însă ieri, ducându-mă să-i văd mormântul, am observat că este gol. Nici urmă de Regele Iudeilor. Însă în spatele meu, o lumină orbitoare îmi spuse:

– Nu-L mai căuta aici pe Regele Iudeilor pentru că El a înviat! Ia crucea pe care a fost răstignit acesta și du-o celor din cetatea Golden Sun. Spune-le că ea simbolizează viața veșnică și prin ea se va ridica o cetate mai mare și mai falnică ca a lor. Și să le mai spui că pe această cruce a fost răstignit unul dintre Cei Trei.

– Și ai adus crucea cu tine? întrebară oamenii.

– Bineînțeles. Uitați-o!

Oamenii au luat crucea stropită de sângele Salvatorului și au pus-o în locul Copacului vieții și au numit-o Crucea Vieții. Și într-adevăr, prin ea s-a întemeiat o nouă cetate mult mai măreață decât cetatea Golden Sun.

Această cetate falnică mai există și astăzi. Te așteaptă și pe tine, drag cititor, să faci parte din ea. Tot ce trebuie să faci este să crezi în Regele Iudeilor care și-a dat viața pentru tine, în locul tău, pentru păcatele tale. Crede și alătură-te cetății Împăratului Suprem pentru eternitatea împreună cu El!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s