Amintiri din copilărie

Vă mai amintiți de modul în care gândeați despre anumite locuri sau lucruri atunci când erați mici? Eu da. Multe din lucrurile pe care le gândeam atunci mi se par ridicole acum. Dar să vă spun cum a fost …

* * *

”Era o dimineață senină de duminică. Pe-atunci aveam doar 3 ani.  M-am trezit și i-am spus mamei mele că astăzi mă voi căsători cu un băiat de vârsta mea de la biserică. Când mama a auzit ce aveam de gând să fac, mi-a spus:

– Înainte ca să te poți căsători trebuie să termini grupa mică, cea mijlocie, cea mare și cea pregătitoare.

– Și mai trebuie să termini și școala, liceul și facultatea, adăugă tata.

– Dar, am întrebat eu, trebuie să fac două facultăți?

– Nu. a răspuns tata. Că altfel rămâi fată bătrână.”

* * *

”Era o zi frumoasă și pe-atunci aveam vârsta de 5 ani. În acea zi nu prea fusesem cuminte nici la grădiniță și nici acasă. Mama, văzând că nu sunt prea ascultătoare, mi-a spus că a doua zi nu-mi va mai pune mâncare la grădiniță. Eu am început să plâng de toată jalea. Mama mea, crezând că îmi pare rău pentru greșelile mele, m-a întrebat:

– Anastasia, plângi pentru că îți pare rău pentru ce ai făcut?

– Nu. Plâng pentru că mâine o să mor de foame la grădiniță dacă nu îmi pui de mâncare.”

* * *

Cănd eram mai mică credeam că atunci cănd cineva dorește să meargă în America, se strâng într-un grup mai mulți oameni care vor să meargă în aceași țară. Apoi, aceștia se pun unul pe umerii celuilalt formând un turn. Și când cel de la bază obosește, un alt om îi ia locul. Dar la acea vreme nu am luat în calcul oceanul și bagajele.

* * *

Tot cam în vremea aceea, am avut o avut o imagine specială în mintea mea pentru expresia ”un om este pe patul de moarte”. Îmi imaginam că atunci când un om are o boală care-i va aduce moartea, acesta se duce într-un spital, format doar dintr-o cameră. În această cameră erau foarte multe paturi iar în mijloc o groapă mare. Și oamenii bolnavi stăteau pe paturi și cu cât erau mai aproape de moarte, se mutau de pe un pat pe altul tot mai aproape de groapă până când mureau și cădeau în groapă.

Publicitate

2 gânduri despre ”Amintiri din copilărie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s